Fajter

Politika

Студент МЕГАТРЕНДА и бивши директор "Јабуке" постао СЕКРЕТАР САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ! Прва шлихтара међу једнакима, НЕША (из Београда) СТЕФАНОВИЋ!

Autor: Фајтер / Данас / од 07.11.2017.

Председник Србије Александар Вучић донео је одлуку о именовању Небојше Стефановића, министра унутрашњих послова, на функцију секретара Савета за националну безбедност, саопштено је из Кабинета Председника.

Како је наведено, одлука је донета на основу члана 7. став 3. Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије. Секретара Савета именује и разрешава председник Републике Србије. Секретар Савета по функцији обавља посао шефа Бироа за координацију рада служби безбедности. Секретар Савета се стара о извршавању закључака Савета и обавља друге послове који су одређени пословником и другим актима Савета.

У биографији Небојше Стефановића стоји да је завршио Девету београдску гимназију Михајло Петровић Алас и Факултет за пословне студије Џон Незбит универзитета, на коме је магистрирао 2011. године, са темом "Савремени принципи менаџмента у локалној самоуправи". Менторка му је била професорка Ана Ланговић Милићевић. Убрзо је и докторирао, са Мићом Јовановићем као ментором. Његов докторат проглашен је плагијатом после анализе професора са колеџа Велике Британије. Похађао је и вечерњу школу Тонија Блера, смер Улога медија у поправљању имиџа. Стефановић је по окончању студија радио у приватним фирмама. Од 2004. до 2008. године био је директор маркетинга у предузећу за спољну и унутрашњу трговину Интерспеед д.о.о. Потом је био финансијски директор у предузећу Јабука д.о.о, које је убрзо пропало.

Стефановић је био члан Српске радикалне странке до раскола у тој партији насталог септембра 2008. године. Тада са другим присталицама Томислава Николића основао Српску напредну странку. У тој странци имао је функције потпредседника и председника Главног одбора, као и председника Градског одбора Београд Српске напредне странке. Политичку каријеру почео је као одборник у скупштини Града Београда. На тој позицији био је од 2004. до 2008. године. За народног посланика је изабран на парламентарним изборима 2007. године, као члан СРС. Водио је Одбор за трговину и туризам Народне скупштине Републике Србије. Поново је изабран за народног посланика, сада испред Српске напредне странке. Председник Народне скупштине Републике Србије је био од јула 2012. до априла 2014. године. Обављао је и функције председника Одбора за права детета и шефа делегације Народне скупштине у Интерпарламентарној унији. Стефановић тренутно обавља функцију министра унутрашњих послова Србије и потпредседника Српске напредне странке.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti