Fajter

Politika

"САМИ" против "свих": Напредњаци излазе на београдске изворе са СПС, СПО, ПУПС и Социјалдемократском партијом? Шеф тима за Београд - Слина са докторатом!?

Autor: Фајтер / Данас / од 05.12.2017.

Врло је могуће да ће Српска напредна странка на предстојећим локалним изборима у Београду поново наступити са Социјалистичком партијом Србије, како би била осигурана победа у првом кругу, кажу за Данас незванично извори са политичке сцене.

Према речима наших саговорника, тренутне процене су да ће напредњаци освојити најмање 38 одсто гласова, док би социјалисти могли да им донесу између седам и 10 одсто гласова, а на истој листи "готово извесно" наступиће и остали коалициони партнери СНС - Партија уједињених пензионера Србије, Социјалдемократска партија Србије, Покрет социјалиста и Српски покрет обнове.

Извори Данаса такође тврде да су напредњаци и њихов лидер Александар Вучић "уверени у победу у Београду", иако Вучић у јавности поручује да је "свестан да смо врло близу пораза на градским изборима". Наши саговорници потврђују медијске наводе да је 11. март најреалнији датум за организовање београдских избора. Према ранијим сазнањима нашег листа, председница парламента Маја Гојковић могла би да наведене изборе распише најкасније 1. фебруара јер је последњи рок за њихово одржавање 18. март. СНС ће, како ствари стоје, на почетку кампање представити такозвани "тим за Београд", чији би шеф требало да буде Небојша Стефановић, а актуелни градоначелник Синиша Мали остаје на функцији до избора.

Подсетимо, председник СПС Ивица Дачић рекао је да ће, уколико социјалисти на локалне изборе у главном граду изађу самостално, њихов кандидат бити Александар Антић. "Разговарамо са Александром Вучићем и Српском напредном странком да ли ћемо ићи на једну листу, ако не идемо на једну листу, онда ми наступамо самостално са Јединственом Србијом и наш кандидат ће бити Александар Антић", казао је Дачић новинарима пред почетак седнице Главног одбора СПС у недељу. Он је прецизирао да ће одлука о начину на који ће на изборима наступити социјалисти бити донета крајем децембра или почетком јануара.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti