Fajter

Politika

Шабић: Само Агенција за борбу против корупције штити поверљиве податке од мене

Autor: Фајтер/Агенције од 12. 04. 2017.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић поново је данас Агенцији затражио, по трећи и последњи пут, како наводи, документа из предмета контроле имовине и прихода градоначелника Београда Синише Малог.

Апсурдно је да Агенција 'штити' од повереника 'строго поверљиве' податке, оцењује повереник у писму упућеном Агенцији, наводи Шабић, и најављује да ће приступити административном извршењу свог решења, односно изрицању новчаних казни Агенцији и подношењу прекршајних пријава против одговорних лица, наведено је у саопштењу.

Повереник је одговарајући на допис из Агенције истакао да је Агенција раније предложила поверенику да због чињенице да ти подаци спадају у строго поверљиве, те да је неопходно да им повереник приступи лично, а Шабић сматра да то треба омогућити и неком од његових сарадника.

Повереник наводи и да му различити органи, а поготово они који најчешће користе класификоване податке - БИА, ВБА, МУП, Министарство одбране и други, уредно достављају такве податке.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti