Fajter

Politika

ПРАВА СЛИКА СТАЊА: Српски званичници у Паризу се "нису баш тукли" али да проблем постоји - постоји! Најављена смена најмање 30 људи

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 13.04.2018.

Српски шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је за телевизију Прва да није било физичког сукоба међу српским званичницима у Паризу.

"Није то баш тако као што пишу медији, наш амбасадор у Паризу је био овде током посете Ле Дријана. Није баш то тачно, али јесте да постоје проблеми између амбасаде и културног центра. Од јутрос се тиме бавим", рекао је Дачић.

Подсећамо, "Вечерње новости" су објавиле да су недавно кулминирали вишемесечна нетрпељивост и неслагање око кадровских решења између директора Културно-информативног центра Србије у Паризу Радослава Павловића и амбасадора Србије Рајка Ристића, због чега је умало дошло и до физичког сукоба.

Дачић је за Прву изјавио и да ће ове године доћи и до великих кадровских промена у српским дипломатско-конзуларним представништвима.

"Очекујем да се промени најмање 30-40 људи. Велики број кадрова је већ испунио одлазак у пензију, потребна је обнова дипломатије“, рекао је Дачић, истичући да је “кључна борба за Косово, да не покажемо да је све готово".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti