Fajter

Politika

ПИЛЕ ТЕТКИНО: Опозиција тражи СМЕНУ Зоране Михајловић, Александра Вулина и Синише Малог

Autor: Фајтер / Н1 / од 21.09.2017.

На седници Скупштине Србије посланик Демократске странке Радослав Милојичић затражио је да премијерка Србије смени министра одбране Александра Вулина због нејасног порекла новца за куповину стана, док је лидер радикала Војислав Шешељ затражио смену министарке Зоране Михајловић.

Затражена је и оставка градоначелника Београда Синише Малог.

Седница је почела постављањем посланичких питања, а Милојичић је питао министра одбране Александра Вулина да ли зна да док он купује стан и позајмљује паре више од 80 одсто припадника војске има мању просечну зараду од просечне у Србији, као и да је 75 одсто оних који су напустили војску то урадило на лични захтев.

Он је питао министарку правде Нелу Кубуровић шта ће министарство и правосудни органи учинити да се испита одакле министру више од 200.000 евра за куповину стана и како ће вратити новац тетки, која му је наводно позајмила паре.

Милојичић је оценио да ће му требати 20 година да врати тај новац и питао од чега ће живети он и његова породица, а потом питао да ли је Вулин позајмио новац од тајкуна.

"Пошто знамо моралне квалитете Вулина, знамо да неће поднети оставку и позивам премијерку Брнабић да разреши министра Вулина", навео је посланик ДС-а.

Шеф посланичке групе СРС Војислав Шешељ питао је премијерку Србије Ану Брнабић докле ће да толерише "неартикулисано понашање" министарке Зоране Михајловић, која је изазвала дипломатски скандал после лажних оптужби против кинеске фирме која гради аутопут, а напала је и СПЦ.

"Пре два дана, она је напала СПЦ зато што има свој став о најважнијем српском националном питању, питању Косова", казао је Шешељ и додао да је крање време да се смени Зорана Михајловић.

Шешељ је питао је министра иностраних послова Ивицу Дачића зашто Србија није урадила ништа да помогне грађанима Србије који се у затвору налазе због лажних оптужби за покушај пуча у Црној Гори.

Он је рекао да је крање време да Србија предузме дипломатске мере и да потом, ако то "не уроди плодом, предузме мере реторзије и ухапси пођеднак број грађана Црне Горе".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti