Fajter

Politika

НАСТАВЉА СЕ ТАРЗАНСКО НАПУШАВАЊЕ И ПРАВЉЕЊЕ ДРАМЕ: Двери траже да се Пинк укине, а сви знамо да се то неће никад десити!

Autor: Фајтер.рс / од 11.09.2017.

Представници Српског покрета Двери данас су са протеста испред зграде телевизије Пинк, затражили од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да укине националну фреквенцију том медију јер како су навели, власник Пинка Жељко Митровић "злоупотребљава" фреквенцију за обрачуне са политичким неистомишљеницима. 

Председник Двери Бошко Обрадовић затражио је од РЕМ-а да укине националну фреквенцију телевизији Пинк јер како је навео, промовише ријалити програме којима се поништавају културне, моралне и остале традиционалне вредности. 

Обрадовић и посланици Двери дочекани су испред зграде Пинка концертом са импровизованог озвучења на чему се лидер тог покрета иронично захвалио, наводећи да је то "сигурно славље због уласка Вучићеве Српске листе у косовску владу са ратним злочинцем Рамушом Харадинајем".

На питање новинара Пинка зашто протестује испред приватне телевизије, Обрадовић је казао да Пинк јесте приватна телевизија али да је национална фреквенција јавно добро. 

"И ако је Пинк приватна телевизија, не може да ради шта хоће јер постоје јавни морал и традиционалне вредности које се свакодневно руше", казао је председник Двери. 

Оцењујући да је телевизија Пинк "партијско гласило", Обрадовић је затражио и да се испита како се Жељко Митровић обогатио.

"Он је то урадио захваљујући везама са политичарима. Прво је био члан ЈУЛ-а, а потом се ставио у службу ДОС-а и свих осталих власти", навео је Обрадовић. 

Он је најавио да ће протест Двери и Здраве Србије, са кога ће бити упућен захтев за слободу медија у Србији, почети у суботу, 16. септембра у 14 часова испред зграде телевизије Пинк а да ће бити настављен шетњом до Владе Србије и зграде РТС-а.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti