Fajter

Politika

МИЛИВОЈЕ МИХАЈЛОВИЋ: "Србија и Косово играли партију шаха, Србија понижена; Требало је потражити дипломатско решење, не игнорисати забрану посете"

Autor: Фајтер / Н1 / од 27.02.2018.

Новинар Миловоје Михајловић оценио је да би јучерашњи инциденти на Косову могли да означе крај владе Рамуша Харадинаја, као и да је њима стављена тачка на правно обазвезујући споразум између Београда и Приштине. Власник РТВ Мир из Лепосавића Ненад Радосављевић сматра да је требало потражити дипломатско решење, а не игнорисати забрану посете.

Јучерашњи дан би могао да буде почетак краја владе Рамуша Харадинаја, не само због Срба који су били у сали, а министри су у тој влади и над њима је вршено насеље, него и због албанских странака. Он је оценио да је најважнија последица јучерашњег догађаја је да је стављена тачка на правно обавезујући споразум између Београда и Приштине и додао да постоје снаге чак и на косовској страни који прижељкују поделу.

"Јучерашњи дан је кључан по много чему, каже Михајловић, осим бруталности и да су Срби поново упашени, у тој партији шаха Београда и Приштине, Београд је претрпео понижење, не само Марко Ђурић, већ и Србија", казао је Михајловић.

То је скандал и велики авантуризам и грешка Приштине, додао је. "То вођење Ђурића улицама, та врста примитивног ликовања, уместо три позорника, то је извело 50 специјалаца", рекао је Михајловић и упитао, а ко добија тим догађајем. Он сматра да је Приштина осетила моменат кад Београд не може да реагује, и хтела је да покаже да "увек могу да улете на север и Србима покажу ко је газда".

"Чудно је да се није огласио косовски премијер, а његови министри су били у сали", каже.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti