Fajter

Politika

Михајловић: Влада није надлежна ни за један захтев демонстраната

Autor: Фајтер/Агенције од 12. 04. 2017.

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да Влада Србије није надлежна ни за један захтев демонстраната који протестују већ неколико дана у више градова Србије.

"Добро је што смо коначно добили седам захтева демонстраната како бисмо заправо знали шта желе и о којима Влада треба да се изјасни. Када и највећи лаик кад погледа ове захтеве лако може да види да они немају никакве везе са Владом Србије", написала је Михајловић у ауторском тексту у дневном листу Политика.

Она је рекла да је захтев за смену уредника и челника РТС-а у надлежности Управног одбора РТС који их је и изабрао, а да је смена људи из РЕМ у надлежности Скупштине Србије која их је и избарала и може и да их смени.

Поводом захтева за смену председнице парламента Маје Гојковић она је рекла да је и њу изабрала Скупштина, а не Влада, а да су захтеви за поништавање доктората Небојше Стефановића и Синише Малог у надлежности факултета, а не Владе.

За захтеве да се смене чланови РИК она је казала, да је такође надлежна Скупштина, а за једноставније гласање у дијаспори и уређење бирачког списка је надлежан РИК.

Михајловић је оценила да "обични људи на протестима не знају шта је чија надлежност, али да је тешко поверовати да су аутори захтева толике незналице и не знају да Влада Србије нема везе са захтевима".

Она је казала да постоје три разлога што су захтеви тако формиулисани - да делују као да се може поставити питање да ли неко жели када Скупштина почне да ради, да уђе у парламент јер је тамо центар њихових зехтева или зато што жели да купи време за демонстрације, јер је за испуњење захтева потребне недеља па и месеци.

Ко трећи тазлог она је навела оспоравање изборне воље грађана који су огромном већином изабрали Вучића за председника.
"Извините, али Србија је демократска земља у којој се власт мења само на изборима, а не на улици", навела је Михајловић.

Она је на крају ауторског текста истакла да су две ствари сигурне - да ће Србија Србија остати политички стабилна и да је Вучић убедљив победник председничких избора и да је то воља већине која се мора поштовати.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti