Fajter

Politika

КРИВОМ ХАШИМУ И ДЛАКЕ СМЕТАЈУ... Тачи за "неправедан однос" Европске уније према Косову криви ОВЕ ЗЕМЉЕ

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 07.02.2018.

Председник Косова Хашим Тачи оценио да је за неправедан однос према Косову у Стратегији ЕУ криво пет земаља чланица ЕУ које нису признале Косово.

"Овај неправедан однос према Косову је последица непризнавања пет држава чланица ЕУ, односно неспособности ЕУ да има јединствен став о Косову", написао је Тачи на свом профилу на Фејсбуку.

Он је рекао да Стратегију ЕУ за Западни Балкан, која је представљена јуче у Стразбуру, оцењује као подстицај реформама у државама региона за учлањене у ЕУ.

"Зато поздрављам израду стратешког документа који Косово третира као део планова за проширење ЕУ. Међутим на жалост због познатих политичких разлога овај документ није успео да представи перспективу свеукупног и равноправног учлањена свих земаља региона. Посебно ова Стратегија није успела да представи јасну перспективу за учлањене Косова у ЕУ", написао је Тачи.

Према његовим речима Косову преостаје да ради на уклањању политичких баријера за евроинтеграције.

"Ми треба да искористимо пуни потенцијал ове Стратегије како би смо унапредили наш положај на путу ка учлањену и како би окончали процес дијалога са Србијом. Косово хитно треба да превазиђе стање изолације, ратификујући споразум о граничној линији са Црном Гором која доноси укидање виза ЕУ за грађане Косова", написао је Тачи.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti