Fajter

Politika

КАКО ЈЕ ОВО ПРОВИДНО! Социјалисти се као наљутили, па одлучили да захтевају ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ! "Мали пас штипа и уједа већег, већи трпи, док му не досади, па га одалами"?!

Autor: Фајтер / Ало.рс / од 15.12.2017.

Социјалисти траже ванредне парламентарне изборе... Илити ријалити шоу Србија.

Тај став јуче је најпре изнео лидер СПС-а Ивица Дачић, а придружили су му се и потпредседници партије - Бранко Ружић и Новица Тончев.

Ивица Дачић сматра да би требало расписати ванредне парламентарне изборе.

"Ово није борба за Београд, ово је борба за власт у Србији", рекао је он на једној "партијској телевизији" и сликовито објаснио да опозиција преко градских избора жели да игра Лигу шампиона, али да у њој не учествују главни играчи Вучић и Дачић.

"Не можете да одлучујете о Вучићу и Дачићу, а да ми не учествујемо. Моја деца имају већег пса и мањег. Овај мали стално штипа и уједа, а већи трпи док му не досади и док га не "одалами". Хоћете парламентарне изборе? Видећемо онда ко ће остати на политичкој сцени", поручио је он.

Коментаришући враћање Ђиласа у политику и то што ће се кандидовати за градоначелника, Дачић је рекао да Ђиласа треба питати где је био до сада.

"Ђилас је искључио Вука Јеремића из ДС-а, кога ће они да убеде да ће то да функционише. Ово је покушај враћања из мртвих. То су све деривати ДС, па и Саша Јанковић. Они покушавају да се уједини опозиција у борби против Вучића, владајуће коалиције", нагласио је он и додао да Ђилас нема програм, да је за њега политика само ако је на власти.

"Чим је отишао у опозицију у Београду, он се повукао из политике", нагласио је он и додао да опозицији не одговарају парламентарни избори, већ да путем градских хоће да покушају да руше власт у Србији.

"Тешко је празној врећи стајати усправно. Зато покушавају да градске изборе претворе у финале Лиге шампиона, не бих бежао ни од тог политичког обрачуна", закључио је лидер СПС
Дачићу је експресно стигла и подршка из редова СПС, и то од Бранка Ружића и Новице Тончева, потпредседника СПС.

"Све што каже председник Дачић стоји, а ја стојим иза тога", поручио је Ружић за један од партијских таблоида.

У сличном тону је изјаву лидера СПС за тај таблоид прокоментарисао и потпредседник СПС Новица Тончев.

"Очекујем да ће председници СПСа и СНС у празничној атмосфери у наредних месец дана донети државотворну и исправну одлуку о ванредним изборима. Сви могу да виде да се нико од странака које чине Владу не плаши избора и од тога не бежимо ни сада. Ако постоји циљ и план да се Влада руши преко београдских избора, онда на то треба одговорити у демократском духу. То ће бити прилика да нас грађани још једном оцене и да кажу у којем правцу Србија треба да иде. Мој став је да Србија није "круг двојке" и ја сам против београдизације државе и зато се и лично радујем изборима, јер волим да се такмичим", поручио је Тончев.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti