Fajter

Politika

ДРЖАВА, ТО ЈЕ ОН! Ево шта каже Јулин, НАЈВЕЋА ШЛИХТАРА у Влади, о чињеници да ће сиромашна војска морати да гледа слику свог ТЛАЧИТЕЉА

Autor: Фајтер / Инсајдер.нет / од 23.08.2017.

Министар одбране Александар Вулин није потврдио, ни демантовао тврдње медија да је наложио постављање фотографија председника Александра Вучића у службене просторије војске и Министарства.

Он је додао да би постављање фотографија требало гледати "искључиво кроз јачање култа државе".

Вулин је у Војном музеју, где је присуствао обележавању дана те установе, рекао да "постоје интерне процедуре које се спроводе" и да ће се о њима изјаснити у јавности када буду завршене, преноси Инсајдер.нет.

Одговарајући на питање како је могуће да се поставе фотографије председника када је у војсци забрањено партијско организовање, а Вучић је на челу Српске напредне странке, Вулин је одговорио да Члан 111. Устава наводи да "председник Републике изражава државно јединство Републике Србије".

                         

"Немојте гледати кроз председника који вам се не допада или допада. То се треба посматрати искључиво кроз јачање култа државе Србије", рекао је Вулин одговарајући на питања новинарке Инсајдер.нета.

На питање зашто не поштује члан 112. Устава, већ Вучића назива "врховним командантом", иако тога нема у том члану који говори о командовању војском, Вулин је одговорио да "у Војсци Србије имате више команданата, али онај који командује свима је врховни".

Медији су објавили да је министар одбране предложио да се у службене просторије Министарства одбране и Војске Србије поставе фотографије председника Републике Александра Вучића, а Министарство је затражили да му се доставе подаци о потребном броју фотографија, али и рамова за фотографије председника.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti