Fajter

Politika

ДОСТОЈАНСТВО, ШТА ТО БЕШЕ? Погледајте како је изгледао окршај Маје Гојковић и Бошка Обрадовића, и закључите да ли су можда мало ИЗДРАМИЛИ? (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Блиц.рс / од 31.10.2017

Председница парламента Маја Гојковић каже да је данас у њен кабинет упало троје посланика Двери, међу којима је био и лидер те странке Бошко Обрадовић и да су тамо викали, вређали је и физички спречавали да изађе из кабинета.

На ванредној конференцији за новинаре Гојковић је истакла да није дозволила да се парламент претвори у, како је рекла, фашистички полилгон посланика Двери.

"Сама сам успела сво троје да физички избацим из канцеларије, поносна сам на то, на сваки начин ћу заштитити парламент и запослене, а тиме и демократију", рекла је Гојковић.

Она је навела да је реаговало и обезбеђење које их је замолило да напусте њен кабинет.

Гојковић је навела да су у њен кабинет данас пре 10 сати, поред Обрадовића упали и посланици Марија Јањушевић и Срђан Ного, а све троје су због раније изречених опомена удаљени са седнице на 20 дана.

Она је навела да су посланици Двери насилно упали у њен кабинет у тренутку када се спремала за састанак са делегацијом Сената Италије што им је, каже, пренела једна од секретарица у кабинету, која им је рекла и да оставе поруку и траже евентуално састанак са председницом парламента.

"Бошко Обрадовић је мимо тога улетео у канцеларију у којој сам седела, почео да виче, вређа, да вређа жене које ту раде и шефа кабинета. Тада су упала и друга два посланика Двери и показали како изгледа фашистички начин схватања парламентраног живота у Србији", рекла је Гојковић, која је додала и да су Двери снимали тај догађај.

Председница парламента је навела да је лидер Двери Бошко Обрадовић викао, вређао, псовао, и да он и његове колеге нису хтеле да јој омогуће да изађе из канцеларије.

"Нећу дозволити да се напада било која жена овде, и ту не мислим само на себе, мислим на све сараднице и припаднице службе обезеђења које као жене обављају свој посао", казала је Гојковић, која је поновила да их је физички избацила из канцеларије.

Упитана шта је довело до сцена у парламенту које виђамо у последње време, као и о наводима опозиције да је она најодговорнија за атмосферу у парламенту, Гојковић каже да такви посланици не виде своје понашање.

"Хвала им на томе. Очигледно да немају огледало код своје куће и да не виде како се понашају. Ово што се данас десило дешавало се само у фашистичким режима у свету. Три посланика овако схватају демократију, да фашистички упадају у кабинет нападају председника парламента и вређају запослене и физички злостављају све нас", каже Гојковић, која је рекла да ће водити данашњу седницу онако како је планирано.

Фото: Зорана Јевтић

Са друге стране, Двери су саопштиле да је њиховом лидеру Бошку Обрадовићу данас забрањен улазак на седницу Народне скупштине, и да му је ту одлуку саопштило обезбеђење. Такође, наводи се да су Двери покушале да дођу до председнице Народне скупштине Маје Гојковић, како би се информисали о оваквој одлуци, "али је то било немогуће".

"Када сам пошао да присуствујем посебној Седници на којој је требало да нам се обрати председник Скупштине Републике Бугарске, обезбеђење испред улаза у салу ми је показало папир на коме јасно пише да сам удаљен са седнице наредних 20 радних дана, и да не могу присуствовати ни овој ни наредним седницама", рекао је Обрадовић.

Он је негирао да су посланици тог покрета "упали и физички спречили" председницу парламента Мају Гојковић да изађе из свог кабинета.

Каже и да је дошао у њен кабинет да пита зашто је он прошле недеље искључен са седнице.

"Рекли су нам да Маја Гојковић има састанак. Ја сам покуцао на врата, затим и ушао. Видели смо да нема никаквог састанка и да је сама, и питао сам је зашто сам искључен са седнице",  каже Обрадовић, који негира да су он и његове колеге псовали и вређали председницу парламента и запослене у кабинету.

Каже и да никаквог инцидента ни сукоба није било, само што је, "Гојковић гурала и ударала у леђа посланицу Двери Марију Јањушевић".

Додаје и да су наводи Гојковићеве да их је физички избацила из кабинета "њена фантастична лаж".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti