Fajter

Politika

ОПОЗИЦИЈА НАПУСТИЛА РИЈАЛИТИ: "Шта је бре ћорава?" ; "Немој да вичеш на мене, Је л' то јасно"

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 11.04.2018.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изрекла је три опомене, а затим и меру удаљења са седнице посланику Социјалдемократске странке Марку Ђуришићу.

Ђуришић је држао подигнут Пословник о раду парламента и захтевао да добије реч када му је председница изрекла прву опомену током утврђивања дневног реда, односно гласања о предложеним тачкама за допуну дневног реда.

"Немојте да вичете на мене док водим седницу. Је л’ то јасно", рекла је Гојковићева, истичући да не чује и да јој је тешко у таквим условима да води седницу.

Потом је Ђуришићу, који је желео утврђивање кворума, изрекла две опомене за кратко време због ометања рада парламента, па и трећу којом му је одузета реч.

"Изричем вам трећу опомену јер заиста не могу да радим овако зато што урлате на председника парламента", казала је Гојковићева и рекла да опозиција када је у парламентима у свету мирна и тиха и поштује правила, те их позвала да поштују и национални парламент.

Он је наставио са места да јој се обраћа са подигнутим Пословником, али се није чуло шта говори, а она му је изрекла и меру удаљења са седнице јер јој је, како је она рекла, казао: "Шта је бре ћорава".

Ђуришић првобитно није желео да напусти салу, али је то ипак урадио, заједно са свим посланицима опозиције.

Опомену је "зарадио" и посланик Демократске странке Радослав Милојичић.

Посланик ДС Радослав Милојичић рекао је да је Ђуришић као шеф посланичке групе тражио утврђивање кворума и да је мимо правила и без разлога удаљен са седнице.

"Молим вас да утврдите кворум јер није примерено да понижавате институције и радимо без кворума, није легитмно ни по закону. Тако не треба да се ради у овом високом дому", рекао је Милојичић истичући да Гојковићева крши Пословник и удаљава посланика са седнице која се држи без кворума.

Гојковићева је рекла да седница има кворум и наставила са утврђивањем дневног реда, а Ђуришић је још у сали и окружен је посланицима опозиције.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti