Fajter

Politika

ДИПЛОМАТИЈА НЕПРОМЕЊЕНОГ СТАЊА: "Индија не мења свој став о непризнавању Косова"

Autor: Фајтер / Н1 / од 03.05.2018.

Индија неће мењати своју позицију у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова. То је изјавио потпредседник Индије Венкајах Наиду у разговору са Ивицом Дачићем, првим потпредседником Владе и министром спољних послова Републике Србије на састанку у Њу Делхију, саопштило је министарство спољних послова.

У разговору је изражено обострано задовољство вишедеценијским традиционално пријатељским односима између Југославије, чији је Србија била саставни део, касније сукцесор и Индије, који имају корен у времену Покрета несврстаних земаља, чији су две земље оснивачи.

Изражена је заједничка жеља за интензивирање политичког дијалога на високом и највишем нивоу и свеобухватног унапређења сарадње, чему ће посебан подстицај дати предстојећа посета потпредседника Индије Републици Србији, првој на овом нивоу после више деценија, каже се у саопштењу.

Дачић је Наиду пренео захвалност српске Владе и народа на подршци Републике Индије територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, изражавајући уверење да ће ова позиција, заснована на међународном праву, бити задржана и у будућности.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti