Fajter

Politika

БОРИС ТАДИЋ: Да сам ја потписао БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ Србија би ГОРЕЛА; И мени је нуђен савез са ХАРАДИНАЈЕМ

Autor: Фајтер / Н1 / од 15.09.2017.

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић рекао је да би "Србија горела" да је он, док је обављао функцију председника Србије, потписао Бриселски споразум са представницима власти у Приштини.

Коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића у којој је оптужио садашњу опозицију за "предају" Косова, Тадић је казао да никада не би прихватио успостављање правног система независног Косова на северу покрајине, што су како је навео, урадили "Вучић, Дачић и Николић стављањем парафа на Бриселски споразум".

"Могао сам и ја да констатујем улазак српских политичара у владу са Харадинајем, мени је то нуђено још 2004. године, али нисам. Саслушао сам тај предлог међународне заједнице, али нисам српским политичарима са Косова, потајно, попут Марка Ђурића, поручио да уђу у владу са Харадинајем па да онда кукавички кажем како су они то сами одлучили", рекао је Тадић за лист "Данас".

Додао је да и поред "жестоких" притисака из ЕУ, није хтео да прихвати косовске институције на северу јер је сматрао да је то "предаја најдубљих интереса Србије".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti