Fajter

Politika

СТРАНКА ГОРИ, А ШУЛЕ СЕ ЧЕШЉА: Балша Божовић преузео одговорност и ПОДНЕО ОСТАВКУ због дебакла на изборима

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 07.03.2018.

Председник Градског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић поднео је оставку на ту функцију због лоших резултата на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

Он је у писму оставке рекао да пораз ДС на београдским изборима обавезује у име будућности странке да свако понесе део споствене одговорности.

"Како је ДС важнији од сваког појединца, а њена будућност важна за политички живот и демократску будућност Србије, сматрам да је овај резултат, пред све нас, ставио обавезу да учинимо све како би се ДС поново уздигла и остварила своју политичку улогу", навео је Божовић.

Он је у оставци навео да је поносан на досадашњу заједничку политичку борбу и резултате и захвалио свима који од те борбе нису одустајали и са којима ће наставити заједно да се бори.

"Позивам све да заједно наставимо битку за Београд и за нормалну, модерну и европску Србију. ;Ми никада нисмо одустајали и нећемо одустајати због ове изгубљене битке, на то немамо право. Из овог пораза морамо извући поруке и учинити све да поново оснажимо ДС", навео је Божовић.

ДС је на изборима одржаним у недељу 4. марта остала испод цензуса, са освојених 2,1 одсто гласова изашлих бирача, односно 18.286 гласова.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti