Fajter

Kultura

Јубилеј: Олга Одановић добитница петнаесте награде "Жанка Стокић"

Autor: Фајтер / Новости.рс

Првакиња Драме Народног позоришта Олга Одановић добитница је награде "Жанка Стокић", већинским бројем гласова жирија.

"Изненађена сам и узбуђена, као и увек када је о признањима реч. Било је тако и кад сам добила "Љубинку Бобић". Чини ми се да су ове награде веће од мене, па можда не умем ни да их примим на прави начин",  рекла је за Новости Олга Одановић, поводом вести да је постала добитница престижног признања.

"Сви знамо ко је била Жанка Стокић, каква је била глумица, и ако сам бар делић њеног сензибилитета изнела на сцени, бићу срећна. Тим пре, што сам и сама највећи део каријере играла у комедијама. Жанка је недостижна, ванвременска, још жива међу колегама и у позоришном свету. Зато и осећам мали зазор и велику одговорност пред наградом с њеним именом.", додала је глумица. 

Позната глумица завршила је ФДУ у класи професора Миленка Марчића. У ангажману Позоришта "Бошко Буха" провела је осамнаест година, а од 2006.године стални је члан Народног позоришта. Међу њеним најпознатијим позоришним остварењима помињу се улоге у представама "Сан летње ноћи", "Чикашке перверзије", "Скуп", "Мизантроп", "Госпођа министарка", "Бела кафа", а однедавно је заблистала и у лику Матрјоне у "Царству мрака" на матичној сцени. Иначе, широкој публици посебно је блиска као Златана у "Село гори,а баба се чешља".

Награда "Жанка Стокић" већ деценију и по додељује се "личности која је обележила позоришни и филмски живот Србије својом стваралачком зрелошћу и богатством глумачког израза", а ове године уручење ће бити 23.априла на Великој сцени Народног позоришта. 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti