Fajter

Ekonomija

Железара од децембра у плусу, ХБИС група у опрему улаже још 150 милиона долара

Autor: Фајтер/Агенције од 20. 06. 2017.

Кинеска ХБИС група у Србији, која је власник железаре у Смедереву, саопштила је да је после годину дана пословања у Србији достигла рекордну продају финалних челичних производа и остварила добре финансијске резултате од продаје.

У саопштењу се наводи да је током 2017. компанија заузела друго место на листи највећих српских извозника, а да је планирано да у другој години пословања у производну опрему и објекте буде уложено око 150 милиона долара.

Како се наводи, за пола године од преузимања железаре у јуну прошле године у технологију и модернизацију погодна уложено је 140 милиона долара и "заустављен је тренд седмогодишњих губитака".

"Резултат тога је пораст производње гвожђа, челика и финалних производа од челика за око 55 одсто и у децембру 2016. први пут је остварен профит", наводи се у саопштењу.

ХБИС група (ХБИС ГРОУП Сербиа Ирон & Стеел) званично је преузела управљање пословањем железаре у Смедереву 30. јуна 2016, а при потписивању купопродајног уговора, 18. априла 2016. дато је обећање да ће ову фабрику учинити најконкурентнијом железаром у Европи.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti