Fajter

Ekonomija

Амбасадор Словеније Владимир Гаспарич: Више Срби улажу у Словенији, него Словенци овде; Купују се БАНКЕ, ХОТЕЛИ, АЕРОДРОМИ..

Autor: Фајтер / Бета.рс / 29.09.2017.

Амбасадор Словеније у Србији Владимир Гаспарич изјавио је данас у Нишу да постоји интересовање словеначких инвеститора за долазак у Србију, али да је још веће интересовање инвеститора из Србије за Словенију.

"Ваши инвеститори имају доста озбиљне и интересантне планове за Словенију. Купују се банке, хотели и аеродроми", рекао је Гаспарич на отварању експозитуре НЛБ банке у Нишу.

Гаспарич је подсетио да ће компанија "Делта" данас отварити хотел у Љубљани, а да у Словенији "пуно ради" и спски бизнисмен Миодраг Костић.

Он је казао да расте број словеначких туриста у Србији и да су српски туристи постали најбројнији у словеначким бањама.

"Спољнотрговинска размена између Србије и Словеније износи око 1,2 милијарде евра и годишње се повећава од 10 до 15 одсто", рекао је Гаспарич.

Према његовим речима, инвестиције 800 словеначких предузећа у Србији износе око 1,2 милијарде евра и по томе је Србија за Словенију на другом месту, одмах иза Европске уније.

"У Словенији углавном сада раде мале фирме и оне долазе у Србију, али има и великих компанија које овде раде, попут Горења, Триглава и НЛБ банке", изјавио је Гаспарич.

Председник Управног одбора "НЛБ Групе" Блаж Бродњак рекао је данас у Нишу да је та групација до сада у Србији отворила 31 експозитуру.

"Србија нам је најзначајније тржиште поред Словеније. Видимо потенцијал за раст и докапитализовали смо нашу банку у Србији са 10 милиона евра", рекао је Бродњак.

Председник Извршног одбора НЛБ банке у Београду Бранко Грегановић је казао да је у част отварања нове експозитуре у Нишу та банка донирала граду 350.000 динара, а тај новац добиће 70 породица лошијег материјалног стања.

Поводом отварања новог простора НЛБ банка поклонила је намештај и информатичку опрему Школи за основно и средње образовање 14. октобар" и Основној школи "Свети Сава", а опрему је добило и Одељење дечије неурологије на Клиници за дечије интерне болести.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti