Fajter

Ekonomija

Кинеска компаније улаже још 120 милиона евра у смедеревску Железару

Autor: Фајтер/Агенције од 18. 07. 2017.

Председник ХБИС група Ју Јонг изјавио је данас у Београду да ће та кинеска компанија наставити и у другој половини године да инвестира у смедеревску железару и да ће уложити 120 милиона долара за обнову постројења и опреме и побољшање животне средине.

Јонг је на конференцији за новинаре у Влади Србије након састанка са премијерком Аном Брнабић рекао да "ХБИС група Србија ајрон енд стил"(Хестил) жели да има значајну улогу у развоју Србије и да желе да допринесу пробољшању привредне структуре и општег развоја.

Како је истакао, Хестил ради по тржишним принципима и послује по правилима Европске уније, наводећи да су извршене све инспекције и да су спремни да уђу и на тржиште ЕУ.

Према његовој оцени, инвестиције које планирају "не само у новцу него и у искуству" су нешто што ће допринети да смедеревска железара буде пример како треба да ради челична индустрија и како треба да се послује у привреди уопште.

Он је навео да ХБИС група има 16 конкретних пројеката који су кометитивни са српски тржиштем.

Премијерка Брнабић је рекла да је у децембру 2016. године железара први пут остварила профит и да је њихова пројекција да ће до краја 2017. профит бити 20 милиона евра.

"Смедерево даје данас снажну подршку привреди Србије и повећању бруто домаћег производа", истакла је Ана Брнабић.

Кинска ХБИС група је власник смедеревске железаре од априла прошле године када је имовину тог предузећа купила за 46 милиона евра.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti