Fajter

Ekonomija

ШЕСТИ МЕСЕЦ ШТРАЈКА У ГОШИ Влада их поново преварила, за сутра најављен протест на улицама Паланке

Autor: Фајтер/агенције од 4. 09. 2017.

Радници Фабрике шинских возила "Гоша" из Смедеревске Паланке настављају штрајк започет пре пет и по месеци у кругу фабрике, а за сутра најављују протесте на улицама града.

Они траже помоћ државе у решавању спора са бившим власником, који им је за плате остао дужан преко 600.000 динара појединачно, повезиваја радног стажа и овере здравствених књижица.

Председник штрајкачког одбора Милан Вујичић изјавио је ФоНету да досадашњи преговори са Владом и надлежним министарствима нису дали никакве резултате и да је због тога штрајк једина алтернатива.

И оно што смо се били договорили са Владом није испоштовано јер су нас поново слагали. Министар Кнежевић у петак је рекао да смо ми добили понуду и да је на нама да одлучимо.

Никакву понуду од Владе нисмо добили, то је само политика, рекао је Вујичић.

Према његовим речима, радници су озлојеђени и увређени због тога што је држава годинама толерисала страном послодавцу да крши домаће законе.
Видимо да у нашој држави нема више права за раднике. Овде су дошли тајкуни и лопови који само гледају да нам скину кожу, оценио је Вујичић.

Он је најавио да ће радници "Гоше" сутра протестовати на улицама Смедеревске Паланке и испред зграде локалне самоуправе.

Желимо да анимирамо и наше суграђне да нам се придруже јер и они тешко живе, па би тебало да кренемо да се боримо да нам буде боље, јер видимо да је ово зло прешло сваку меру, поручио је Вујичић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti