Fajter

Ekonomija

Недимовић: У Кину ћемо прво извозити јагњеће месо и суве шљиве

Autor: Фајтер/Агенције од 25. 04. 2017.

Министар пољопривреде и заштите животне средине Србије Бранислав Недимовић изјавио је данас да се наредних недеља може очекивати извоз јагњеће меса на тржиште Кине.

"Прво које ће бити на располагању је тржиште јагњећег меса на простору Кине. То очекујемо наредних неколико недеља. После тога ће ићи говеђе месо, а након тога свињско месо", рекао је Недимовић за Радио-телевизију Србије.

Он је рекао да је двадесетак компанија већ затражило сертификате у различитим областима, наводећи да су три српске компаније већ добиле сертификате за извоз говеђег и јагњећег меса.

Недимовић је рекао да ће сува шљива бити међу првима на листи производа која ће се извозити у Кину и додао да је постигнут договор и за извоз кукуруза и шећера.

"Кинеска контрола мора да дође у наше млекаре да бисмо могли да поченом да извозимо млеко и млечне производе", казао је Недимовић.
Представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине Србије и Генерална управа за контролу квалитета, инспекцију и карантин Кине потписали су јуче Меморандум о разумевању о сарадњи у области давања гаранција за безбедност прехрамбених производа намењених за увоз и извоз.

Недимовић је после потписивања тог документа новинарима рекао је на тај начин омогућено да Србија извози у Кину робу биљног и животињског порекла.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti