Fajter

Ekonomija

ЛСВ тражи ревизију Енергетског споразума са Русијом

Autor: Фајтер/Агенције од 09. 05. 2017.

Лига социјалдемократа Војводине саопштила је данас да више нема разлога да се отеже покретање поступка ревизије Енергетског споразума, јер је почетак градње "Турског тока" доказ да је Србија "најгрубље преварена" када је пре девет година продала Нафтну индустрију Србије.

Како се наводи, већ две и по године је познато да нема ништа од "Јужног тока", што је било обећање на основу којег је компанија Гаспром преузела НИС, који је 2008. године процењен на 2,2 милијарде евра, а продат за 400 милиона евра, са резервама нафте и гаса вредним седам милијарди евра.

ЛСВ сматра да је време да надлежни државни органи утврде и саопште ко је и у којој мери одговоран за ту, како наводе, "најгору приватизацију која је нанела и још наноси огромну штету Републици Србији".

"Поред тога што 'пажљиво прате' градњу гасовода 'Турски ток', министар енергетике Александар Антић и Влада Републике Србије треба да јавности саопште када ће покренути поступак ревизије Енергетског споразума и шта ће предузети да коначно заштите интересе наше државе", пише у саопштењу које је потписао генерални секретар ЛСВ Бојан Костреш.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti