Fajter

Vesti

Мађарска открила тајну: Руска оклопна возила у Србију стигла цивилним авионом

Autor: Аутор: Фајтери /Н1инфо.рс / ОД 07.06.2019

Влада Мађарске потврдила је да је, упркос санкцијама Европске уније, дозволила транспорт оклопних возила из Русије за Србију, због тога што је он обављен цивилним авионом, за шта није неопходна дозвола, пренео је портал Политико.

"Добили смо обавештења о цивилном авиону који улази у мађарски ваздушни простор, али то је само протоколарно обавештење које треба да се прими“, рекао је шеф кабинета мађарског премијера Гергељ Гуљаш.

Он је истакао да би, с обзиром на географију, авион са оклопним возилима из Русије морао да лети кроз Пољску и Словачку.

Један од портпарола Европске уније рекао је за Политико да су у Бриселу упознати са извештајем о транспорту руског оружја.

"Одговорност за примену санкција које је Европска унија изрекла Русији сносе земље чланице", рекао је он.

После одлуке Крима да се припоји Русији 2014. године, Европска унија је Русији увела санкције на трговину оружјем, као и производима робе двоструке намене, који могу да се користе и у цивилне и у војне сврхе.

Министарство иностраних полсова Румуније је прошлог петка саопштило да је, у складу са санкцијамја ЕУ, на Дунаву блокирало пошиљку тенкова и оклопних возила из Русије у Србију, што је из Москве оквалификовано као лажна вест.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti