Fajter

Bosna i Hercegovina

Сломили јој нос, убадали оловкама, тражили СЕКСУАЛНЕ УСЛУГЕ! Наставница из Босне ПРОШЛА ПАКАО са ученицима школе у Њујорку

Autor: Фајтер / Блиц.рс / од 13.09.2018.

Босанку Аиду Шехић (48), наставницу у једној средњој школи у Њујорку, ученици су брутално претукли. Она је због вишегодишњег насиља одлучила да подигне тужбу против школе у којој је радила и Министарства образовања државе Њујорк.

Америчка штампа пренела је да је премлаћивање Шехићеве заправо кулминација дугогодишњег расног, сексуалног и физичког злостављања. Шехићева је рекла да су јој сломили нос, ударали је по леђима, и изболи металном оловком вређајући је и називајући “белом к.рвом”. Истовремено, ученици су тражили сексуалне услуге од ње.

- У САД сам дошла бежећи од рата у Босни и Херцеговини и да ћу овде бити сигурна. Мислила сам да сам рат оставила иза себе - испричала је Аида која је избегла 1990. у Америку.

Када је претучена наставница одлучила да се пожалити родитељима једног од ученика, он јој је рекао “да ће његова мајка доћи сутра и разбити је”.

Аида Шехић каже да се више пута обраћала синдикату образовања, управи школе и полицији али да ништа није предузето.

Адвокат Аиде Шехић, рекао је да су поступци Министарства образовања довели до тога да Управа школе није била способна заштити наставницу од ученика, и да су ученици то искористили да је злостављају. Босанка је навела да сада има пострауматски стрес (ПТСП) од боравка у учиониоци.

Према тужби, Шехић се 1999. године запослила у средњој школи ЈХС 143 на Менхетну, а 2012. године пребачена је у нову школу у Северном Менхетну где су почели проблеми.

- Нека деца желе да уче, али постоје друга деца која им не дозвољавају да науче. Такви насилници су напали и мене - каже Шехићева.

Након тога је поново враћена у своју првобитну школу али су се напади на њу наставили и тамо.

- Било је ужасно. Било је отровно. Ово је горе од рата јер овде имате децу са којом морате да се борите - испричала је Аида, а преноси Њујорк пост. Да ствар буде још гора школа је казнила Аиду са 7.500 долара од плате уз претњу отказом због неадекватног и неспособног руковођења наставом.

 

Фајтер / Блиц.рс / од 13.09.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti