Fajter

Svet

СЛУШАЈУЋИ АЛБАНСКИ РЕП КРЕНУО У КРВАВИ ПОКОЉ: Испливао шокантан снимак терористе из Беча

Аустријској полицији стигао је видео снимак који би, како пушу меди могао да расветли велику непознаницу у терористичком нападу 2. новембра, а то је питање како је терориста Кујтим Фејзулај дошао наоружан у центар Беча.

На видеу се види како један мушкарац, на сувозачком месту, у колима типа БМЊ седи са аутоматском пушком међу ногама, исти тип оружја који је коришћен у нападу у којем је убијено четири лица и повређено више од 20 особа.
Снимак од 10 секунди, како се сада испоставило у јавност, полиција добила још у ноћи напада, наводи недељник “Профил”.
У позадини се чује албанска реп песма "Ак47" од певача Нуш.
Полиција је утврдила да је орузје које се види на снимку аутоматска пушка "застава М70", иста коју је Фејзулај користио у терористичкој акцији.
Видео снимак је постављен на две Ватсап групе, а један од чланова тих група је у недељи пре атентата био у контакту са нападачем.
Такође, тај 21-огодишњак је власник једног црног БМЊ-а 321и, због чега је осумњичен да је возио терористу, а тако и саучествовао у нападу.
Поред тога у јавност су доспеле нове информације о 20-огодишњем Фејзулају, који је, након превременог пуштања из притвора, био најмање једном на саслушању у Служби за заштиту уставности и борбу против тероризма.
Био је саслушаван у вези с лицима са исламистичке сцене.
Бечка полиција је потврдила да је у јануару ове године спровела „анализу опасности", а у фебруару је Фејзулају одузет аустријски пасош.
Магистрат 20 је саопштио да је Фејзулај покушао да извади личну карту, али је службеник видео да је осуђиван због тероризма, те му је одбио захтев и затражио његово одузимање.
Фејзулај је имао држављанство Аустрије и Северне Македоније, одакле су пореклом његови родитељи.
(Г.Ј.)SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti