Fajter

Svet

ПУН ИМ СОКРАТ МЕРА ШТЕДЊЕ: Општи ШТРАЈК у Грчкој, СУКОБИ полиције и демонстраната у Атини (ФОТО)

Autor: Фајтери / Агенције / од 17.05.2017.

Грчка полиција употребила је сузавац да би растерала демонстранте који су се у центру Атине окупили на протесту због нових мера штедње, о којима се расправља у парламенту.

Позивајући се на сведоке, Ројтерс наводи да је полиција испалила неколико сузаваца.

Поједини демонстранти су полицију засули петардама.

АП наводи да је неколико десетина демонстраната гађало полицију каменицама и бакљама, испред зграде парламента, после марша око 12.000 људи који је протекао мирно.

Широм Грчке радници су напустили своје послове ступивши у генерални штрајк, за који се очекује да ће пореметити рад служби приватног и јавног сектора. Радници протестују због нових мера штедње које ће бити примењиване и после окончања трећег аранжмана са међународним кредиторима за финансијски спас Грчке идуће године.

Јавне болнице раде само са хитним особљем, а има прекида и у градском превозу, наводи АП. Контролори лета на аеродромима обуставили су посао на четири сата, у сред дана, што је довело до одлагања или отказивања више од 150 летова. Морнари су започели четвородневни штрајк, који је почео у уторак, а оставиће трајекте у лукама до петка.

Радници протестују због нових мера штедње, за које ће се у парламенту гласати у четвртак, а укључују смањења пензија и повећање пореза.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti