Fajter

Svet

АТИНА: Протерана тројица руских дипломата због мешања у споразум између Македоније и Грчке

Autor: Глас јавности / Н1 / од 11.07.2018.

Грчка протерује двојицу руских дипломата из земље, због наводног мешања у постизање споразума Атине и Скопља око новог имена Македоније. Москва одговара.

Како је пренео грчки лист "Катимерини", Грчка ће такође забранити улаз у земљу тој двојици руских дипломата, за које се каже да су радили активности које не одговарају њиховом дипломатском статусу.

Огласила се и грчка влада, чији портпарол Димитрис Цанакопулос је изјавио да "Грчка неће толерисати ништа што крши међународно право".

Ускоро је стигла и реакција из Москве, одакле је саопштено да ће из Русије бити протерано двоје грчких дипломата.То је рекао је руски посланик Андреј Климов, јавља РИА.

Подсетимо, Русија је иначе "на мети" светске јавности због све чешћих оптужби да се мешала најпре у председничке изборе у САД, на којима је победио Доналд Трамп, због чега се води и истрага у Америци.

Такође, према неким извештајима међународних организација, али и институција у САД, Русија је такве намере имала у више земаља, укључујући и оне у Европи.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti