Fajter

Politika

ВЕСЕЛЕ ДЕВЕДЕСЕТЕ: Грци траже од Србије још 60 милиона динара због РТБ Бор

Autor: Фајтер / Н1 / од 25.01.2018.

Осим 40 милиона долара, колико ће Србија у ратама платити "Митилинеосу", ова компанија суду у Атини предала још један, знатно већи одштетни захтев, пише Политика.

Чак и да Србија грчком "Митилинеосу" до краја исплати одштету од 40 милиона долара, наше обавезе према овој грчкој компанији тиме се не завршавају.

Јер, како може да се види из извештаја Савета за борбу против корупције, који је објављен јуче, осим арбитраже у Женеви, коју је Србија изгубила, постоји још један судски спор који је тренутно у току.

Пред првостепеним судом у Атини "Митилинеос" је тужио РТБ "Бор", тражећи одштету од 60 милиона долара, јер ова компанија није испоштовала три уговора потписана у другој половини деведесетих година, пише Политика.

Како се наводи у извештају Савета, поступак је у почетној фази, а рочиште је заказано за 21. фебруар 2019. године. – Посебно је важно питање како ће се окончање арбитражног поступка обавезујућом пресудом одразити на спор између РТБ "Бор" и наведене грчке фирме – упозоравају из савета.

 

(Извор: Фајтер / Н1 / од 25.01.2018.)



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti