Fajter

Politika

ШУЛЕ, БАРОН ОД ЛИВАДУ: "Не би требало бојкотовати изборе заказане за 24. децембар, треба покушати у свим општинама"

Autor: Фајтер / Данас / од 07.12.2017.

"Не слажем се да треба да бојкотујемо локалне изборе заказане за 24. децембар. Односмо мислим да они који прикупе довољно потписа и кандидују листу имају капацитет и за бојкот"

"Они који не могу да прикупе потписе, а говоримо о пар стотина питписа, имају очигледно такав утицај, те је позив на бојкот је бесмислен. Треба да покушамо у свим општинама, а ДС делује у свим тим општинама. Наше право и обавеза је да заступамо интересе грађана у Мионици, Неготину, Костолцу и Пећинцима", каже за Данас Драган Шутановац, председник ДС, коментаришући позив председника Нове Србије Велимира Илића странкама опозиције да бојкотују изборе.

Илић сматра да се се избори одржавају под "немогућим условима и уз невиђен притисак власти", те због тога опозиција треба да их бојкотује.

"Ако изађу на изборе биће део режираних избора. Позивам и оне који су некако једини успели да формирају листу, а то је једино ДС, да се повуку и не излазе на изборе. Па нека Вучић и СНС сами учествују на својим изборима за које сами пишу правила", рекао је Илић на конференцији за медије.

Фото: Драгана Удовичић

Он је навео да је био у Мионици и да се не може улицом проћи од активиста СНС.

"Избори у четири мале општине расписани су с намером да се на примеру тих малих општина где СНС планира притисцима и уценама убедљиво да победи маше пред изборе у Београду, како имају велику подршку грађана. Нека СНС упише шта жели и нека им то буде последња победа у Србији", рекао је Илић. Како је додао, немогуће је формирати листу, јер су грађани заплашени и не смеју да дају потписе никоме осим СНС.

У покрету Двери је речено да бојкот има смисла ако цела опозиција стане иза тога.

Илустрација

"Још чекамо одлуку Управног суда на нашу жалбу поводом противзаконитог обарања изборне листе Двери у Костолцу. Владајући режим се плаши раста рејтинга Двери и све чини да нас спречи да се појавимо на изборима. У недељу ће Председништво Двери заузети дефинитиван став по овом питању. Увек смо пре за борбу него за повлачење", кажу у покрету Двери за Данас.

У Покрету слободних грађана Саше Јанковића и Народној странци Вука Јеремића нам је речно да ће данас објавити званичан став о овом питању. Према нашим незваничним сазнањима јуче се и у ПСГ и у НС озбиљно размишљало о бојкоту као опцији, те постоји могућност да то данас и буде саопштено.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti