Fajter

Politika

СРЂАН ШКОРО: Држава селективно реагује на НАСИЉЕ НАД НОВИНАРИМА; Нисам видео да је Вучић обишао новинаре који су повређени на ИНАУГУРАЦИЈИ

Autor: Фајтер / Бета.рс / 19.09.2017.

Члан Председништва Покрета слободних грађана (ПСГ) Срђан Шкоро оценио је данас да држава селективно реагује на нападе на новинаре и да је последњи пример напад на новинарке Пинка током протеста у Београду, које у болници обилази и председник Александар Вучић.

"Значи, ако нападнете новинаре Пинка, важе једна правила, а ако нападнете новинаре Н1 или Данаса, важе друга правила... Нисам видео да је Вучић обишао повређене новинаре на његовој инаугурацији, а тада је баш требало то да уради, а није. И тиме се шаље потпуно погрешна порука", рекао је Шкоро за Н1.

Шкоро је рекао да насиље у друштву постоји дуго и оценио да се оно "генерише од стране једног човека, а то је Вучић".

"Он је тај који производи насиље, креира комплетни сцену и насиље које се догађа је последица свега тога. Он би требало да буде председник свих грађана, а он то није... Држава у случају напада на новинарке Пинка као ради свој посао, видимо да је ухапшен нападач, одређен му је притвор... А онда имате ситуацију када градоначелник Суботице Богдан Лабан прети некоме да ће му пререзати гркљан, и онда полиција ухапси онога коме је прећено, а не градоначелника, а ни Вучић не реагује", оценио је Шкоро.

Шкоро је рекао да се "уопште ни не зна шта се дешавало на том протесту (испред Телевизије Пинк)".

"Ми можемо само да верујемо да се то десило, јер смо видели снимак, исто као што можемо да верујемо да је човек спонтано пао у несвест на Телевизији Хепи током гостовања Александра Вучића, који му је одмах прискочио у помоћ. Увек се прави нека прича, али ми не знамо комплетну причу иза свега. Када би неко искрено испричао шта се десило, можда би многе ствари биле јасније", рекао је Шкоро.

Он је казао да су Вучић и његова странка разорили институције, које не реагују када би то требало да чине.

"Имате осећај потпуне незаштићености, немате коме да се обратите. Ако се полиција плаши да реагује, као што је био случај у Савамали, ви сте у небраном грожђу, не знате како да исправите ситуацију... Ако не реагује полиција, не реагује суд, нити грађђни, шта би требало да се уради?", оценио је Шкоро.

Коментаришући гашење Новина Врањских, Шкоро је рекао да је пракса у Србији да се гасе озбиљни медији који желе некога да критикују.

"Дошли смо у медијску ситуацију да, уколико би Вучић изгубио изборе то не би имао ко да објави... Два-три месеца би они држали становништво у подруму, као у оном Кустурицином филму, без информација... Приметно је да се овде медијима диригује из једног центра и говори шта би требало да пишу", рекао је Шкоро.

На питање зашто није било представника опозиције на овогодишњој Паради поноса, Шкоро је рекао да су биле две чланице Председништва ПСГ, а да је Саша Јанковић, који се појављивао на претходним, био у иностранству.

Говорећи о тренутном стању у опозицији, Срђан Шкоро је навео да "није лако помирити опозицију".

"Покрет је изашао у јавност са 11 принципа, покушавамо да поставимо неке принципе у политици. Ти принципи су адресирани на све људе у опозицији, иако су их неки одбацили... Јер ви имате политичку структуру која је навикла на један начин опхођења... Имате ситуацију да странке и политичари варају гласаче тиме што прелазе у друге странке, улазе у сарадњу са онима с којима су рекле да неће. Ми то покушавамо да променимо", рекао је Шкоро.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti