Fajter

Politika

СРБИЈАНКА ТУРАЈЛИЋ: Апсолутна беда овог друштва се огледа у чињеници да ниједан професор не жели да уђе у комисију за оцену плагијата доктората Синише Малог

Autor: Фајтер / Данас / од 21.12.2017.

Најстрашнија вест коју сам чула је да не постоји ниједан професор у Србији који пристаје да уђе у комисију за оцену плагијата доктората Синише Малог, изјавила је за најновији НИН професорка Србијанка Турајлић.

То говори о апсолутној беди овог друштва. Имате бар 50, вероватно и више професора којима је ужа област тема доктората Синише Малог, напоменула је Турајлић.

Професори универзитета живе на буџету, доктори су наука, врло им прија када их у комшијској радњи ословљавају са професоре, уче нешто и неке студенте и немају трунке професионалне етике да кажу "ја сам особа која то зна, ја ћу да установим о чему се ради" и то је поражавајуће, констатовала је Турајлић.

Она сматра да "та пасивност интелектуалног крема и изостанак њихове одговорности уништава ово друштво".

Најстрашније, нико не мисли да треба било шта да приупита ректора Универзитета када каже,"Па, добро нико неће", додала је Турајлић.

Турајлић је оценила да је интелектуална елита обавезна да уради свој посао, јер је грађани плаћају из буџета.

Упитана да ли би победа опозиције у Београду била почетак пада власти СНС, Турајлић је одговорила да је по природи оптимиста и да је много времена потрошено на приче о колонама, а да је питање како добити већину одборничких места.

Бесмислено је ићи по граду и говорити како ови пљачкају... Ко то до сада није схватио, како му објаснити да се ради о нестручној, буразерској деоби послова. Понета је објаснити како треба да се ради, закључила је Турајлић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti