Fajter

Politika

СЛУЧАЈ ПОТОЧАРИ: Данас пред судијом два полицајца која су одала службене тајне, због чега је Александар Вучић нападнут у Сребреници

Autor: Фајтер / Агенције / од 21.09.2017.

Пред Вишим судом у Београду данас би требало да се одржи припремно рочиште у процесу против двојице полицајаца осумњичених за одавање службене тајне у вези са њиховим активностима приликом посете тадашњег премијера Србије Александра Вучића Поточарима, у јулу 2015. године, када је био нападнут.

Милан Думановић и Младен Трбовић терете се за кривично дело одавање службене тајне.

Припремно рочиште ће бити затворено за јавност, а након његовог одржавања суд ће заказати почетак суђења коме ће јавност моћи да присуствује, а окривљени детаљно да изложе своју одбрану.

С обзиром да се овде ради о поверљивим информацијама које се тичу безбедности председника Вучића, може да се очекује и да са једног дела суђења јавност буде искључена, а пресуда се по правилу увек објављује јавно.

Думановић и Трбовић су били ухапшени 31. децембра 2016, а 7. фебруара су пуштени да се бране са слободе.

Сумња се да су Трбовић и Думановић у изјавама за Ал Џазиру Балканс 11. октобра навели да су као полицијски службеници, по усменом наређењу старешина, без легитимација и наоружања, послати на тајни задатак у Поточаре, 11. јула 2015. године када се догодио напад на српског премијера, пренели су раније медији.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti