Fajter

Politika

СЕВЕРНА КОРЕЈА НА МИНУТ ОД ВЕЛИКОГ РАТА: Нема потребе да Јапан стоји више тако близу нас, САД ће бити пепео и тама!

Autor: Фајтер.рс / од 14.09.2017.

Северна Кореја запретила је да ће нуклеарном бомбом потопити Јапан, а САД претворити у "пепео и таму" због усвајања нових санкција УН ове седмице.

"Нема више потребе да Јапан постоји близу нас", наводи се у саопштењу Корејског комитета за азијско-пацифички мир, које је пренела Корејска централна новинска агенција (КЦНА).

У саопштењу се додаје да "четири острва (јапанског) архипелага треба да буду потопљена нуклеарном бомбом Џучеа", што је званична државна идеологија Северне Кореје, преноси Гардијан.

Комитет, задужен за односе Пјонгјанга са спољним светом, позвао је на распуштање Савета безбедности УН, називајући га "оружјем зла" у рукама Вашингтона.
Савет безбедности је у понедељак једногласно усвојио нове санкције Северној Кореји после њене шесте нуклеарне пробе изведене 3. септембра.

Комитет је навео и да САД треба претворити у "пепео и таму" и "пребити на смрт као побеснелог пса" због "грозне резолуције о санкцијама".

"Покажимо свој инат мобилизацијом свих средстава за освету која смо до сада припремили", наводи се у саопштењу.

Портпарол јапанске владе Јошихиде Суга рекао је да су нове претње Пјонгјанга "нечувене и екстремно провокативне", преноси АП.

Саопштење севернокорејског комитета "знатно повећава тензије у региону", рекао је Суга.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti