Fajter

Politika

Саши Мирковићу одређен ПРИТВОР од 30 дана, његов адвокат тврди да је оптужница ПОТПУНА ИЗМИШЉОТИНА

Autor: Фајтер / Данас / од 13.09.2017.

Бившем председнику Скупштине града Зајечара и некадашњем члану СНС-а Саши Мирковићу одређен је притвор у трајању до 30 дана.

Он је данас саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, након чега је судија донео одлуку о притвору. Мирковић је ухапшен јуче због сумње да је злоупотребом службеног положаја оштетио буџет Града Зајечара у износу од око 14 милиона динара. Осим Мирковића, јуче је ухапшена и М. Т. под истом оптужбом.

Адвокат Саше Мирковића Милош Лекић оценио је за Данас да је оптужница "потпуна измишљотина" што ће на суду и доказати.

"М.Т. је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја на тај начин што је у периоду од септембра до децембра 2013. године, мимо својих овлашћења, уговорила набавку робе у вредности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке", навео је МУП у саопштењу.

Мирковић је осумњичен да је усмено наложио М.Т. да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама, и посредовао у томе да Градска управа Зајечара од привредног друштва "OFY Company" ДОО Београд изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету Града Зајечара у поменутом износу.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti