Fajter

Politika

НАВИКА ИЗ СНС: Бивши председник општине Зајечар саслушан због ЗЛОУПОТРЕБЕ ПОЛОЖАЈА; Против Аце Лукаса поднета КРИВИЧНА ПРИЈАВА

Autor: Фајтер / Агенције / од 12.09.2017.

Бивши председник општине Зајечар Саша Мирковић и запослена у градској управи М.Т. данас ће бити саслушани у Основном тужилаштву у Зајечару.

Они су ухапшени под сумњом да су оштетили буџет Града Зајечара за скоро 14 милиона динара, док су против певача Александра Вуксановића познатијег као Аца Лукас и Д.П, као и Мирковића поднете кривичне пријаве због сумње да су оштетили Фудбалском клубу "Тимок" из Зајечара за 20.944.000 динара.

Мирковић и М.Т. ће бити приведени на саслушање у Основно тужилаштво у Зајечару, након чега ће се одлучити о даљим корацима у овом случају као и да ли ће тужилаштво тражити да им се одреди притвор.

Што се тиче Вуксановића и Д.П. они нису ухапшени и против њих ће бити вођен редован кривични поступак, што значи да ће у наредном периоду бити испитани код тужиоца поводом кривичних пријава полиције.

Фото: Зорана Јевтић

Зајечарска полиција раније данас је саопштила да је М.Т. је ухапшена због сумње да је од септембра до децембра 2013. године уговорила набавку робе у вредности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

Мирковић је осумњичен да је тако што је прекорачивши границе својих овлашћења усмено наложио М.Т. да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама. На терет му се ставља да је посредовао да Градска управа Зајечара од привредног друштва "OFY Company" ДОО Београд изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету Града Зајечара у поменутом износу.

Мирковић и М.Т. се терете да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

У саопштењу полиције се додаје да је Вишем јавном тужилаштву у Зајечару поднета и кривична пријава против Мирковића, као бившег одговорног лица Града Зајечара, као и против Д.П. и Вуксановића, као бивших одговорних лица у Фудбалском клубу "Тимок" из Зајечара, због сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.
Кривичном пријавом се терете да су од августа 2013. године до фебруара 2015. године у намери стицања противправне имовинске користи за "Тимочка ТВ и радио", закључили штетан уговор о пословној сарадњи по клуб.

На основу тог уговора ФК "Тимок" је сукцесивно уплатио "Тимочкој ТВ и радио" 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања. Од ове суме део новца у износ од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах пребачен на рачун привредног друштва "Беотон Р" из Бора чији је фактички власник Мирковић, иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући да врши ТВ преносе својих утакмица, већ напротив.

Осумњичени су на тај начин, за наведени износ оштетили ФК "Тимок", а "Тимочкој ТВ и радио" и "Беотон Р" прибавили имовинску корист, пише у саопштењу МУП-а.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti