Fajter

Politika

ПДАВНО ПРОКОЦКАНО, ДРАГА НЕЛА: Министарка правде тврди да се ПРОМЕНОМ УСТАВА враћа поверење у српско ПРАВОСУЂЕ

Autor: Фајтер / Н1 / од 31.10.2017.

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да циљ уставних измена, које се односе на област правосуђа, нису само задовољне судије и тужиоце већ и да се поврати поверење грађана у правосудни систем.

Кубуровићева је то изјавила у Палати Србија, коментаришући излазак неколико струковних удружења из процеса консултација у вези са уставним изменама.

Она је рекла да је најважније да је отворена јавна расправа о изменама Устава и да је то први пут да се тако нешто ради, подсећајући на доношење Устава 2006. године када струковна удружења нису била укључена у дебате, као и расправе у вези са реформом правосуђа 2009. године.

Кубуровићева је позвала све заинтересоване стране да присуствују консултацијама.

"Позивам их да учествују и кажу своје мишљење", рекла је министарка и додала да ће се текст након формулисања предлога наћи у јавној расправи и прослеђен на мишљење Венецијанској комисији.

Друштво судија Србије саопштило је раније да су струковна удружења изашла из тог процеса зато што Министарство правде није изашло са конкретним предлогом уставних измена и зато што се боје да се тиме жели да постигне правосуђе буде у зависном положају од извршне и законодавне власти.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti