Fajter

Politika

ОН СЛИНА, А ТАТА ПРАНГИЈА: Након истраживања КРИКА, опозиција тражи објашњење министра Стефановића о ПОСЛУ СА ОРУЖЈЕМ његовог ОЦА

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 25.09.2017.

Министар полиције Небојша Стефановић требало би јавности да достави доказе да нема сукоб интереса и трговине утицајем у пословању његовог оца Бранка Стефановића, апелују саговорници Курира.

Стефановић сениор је сувласник фирме „Унитед БГ“ с трговцем оружјем Гораном Тодоровићем, који је годинама преко своје фирме ГИМ снабдевао Војску Србије.

"Фирма Стефановићевог оца морала би да наведе чиме се то конкретно бави, пошто то досад није прецизирано, као и да ли послује с државним фирмама и институцијама. Али пошто су мутне радње једна од основних одлика ове власти, ја просто не очекујем ништа од њих. Међутим, очекујем да се тиме позабаве надлежни органи у складу са законима ове земље, а не да стално имамо нове афере које само заврше у медијским објавама и ником ништа", коментарише члан Председништва СДС Константин Самофалов.

Дијана Вукомановић, самостална посланица, поручује да би сви функционери требало да у јавности објаве све податке - доказе да нема конфликта интереса и трговине утицајем када је реч о пословима чланова њихових породица.

Фото: Марина Лопичић

"Само тако ће највиши функционери Вучићеве власти, а поготово министар Стефановић, показати личним примером да мисле озбиљно да се боре против највећих зала која разарају Србију: корупције и криминала", наводи Вукомановићева.

И демократа Балша Божовић тврди да транспарентност у трошењу државног новца мора да постоји.

"То није новац ресорних министара, већ грађана Србије. Исто тако, оно што је обележило ову власт, која траје више од пола деценије, јесте сукоб интереса највиших функционера и њихових чланова породице. Ко год крши закон, завршиће у затвору. Пре тачно 17 година Слободан Милошевић није ни сањао да њему и његовом окружењу може да се догоди судски процес због свега шта су радили деведесетих. Исто тако ће бити и са онима који данас врше власт, а злоупотребама пљачкају државне ресурсе и новац грађана", оцењује Божовић.

Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова, у младости је свирао гитару у рок бенду Курцшлус. На то је изгледа веома поносан, пошто је на свом Фејсбук профилу објавио фотографију бенда из далеке 1984, али и из 2011, када се су се чланови групе поново окупили.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti