Fajter

Politika

О смени Маје Гојковић на посебној седници

Autor: Фајтер/Агенције од 19. 04. 2017.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да ће заказати посебну седницу парламента на којој ће се расправљати о иницијативама посланика неких опозиционих странака за њену смену, али да та седница не може да се одржи пре 29. априла.

Субота 29. април је рок када први пут може да се стави на дневни ред. Пословник важи вероватно за све, рекла је Гојковић за скупштинском говорницом, коментаришући излагање посланика Демократске странке Александре Јерков. Она је рекла да је иницијатива за њену смену поднета 13.априла, а да је по процедури од подношења захтева до стављања ове тачке на дневни ред потребно да прође 15 дана.

По хитном поступку то значи да нема расправе, то су неки други поднели, чини ми се посланик Радуловић. То значи да нема расправе о томе, већ се само одлучује да ли ће бити или не на дневном реду , објаснила је Гојковић и додала да ће поштовати процедуру.

Она је нагласила да је њој "највише жао што не може на ову седницу да се уврсти та тачка дневног реда". "Једва чекам да расправљамо о вашим предлозима и захтевима , рекла је Гојковић.

Према њеним речима, опозиционе партије које су тражиле њену смену направиле су много процедуралних грешака.

Ако хоћете можемо да радимо 29. и 30. априла или 1. маја, врло радо ћу вам то учинити. Пошто имам изузетну жељу да вам изађем у сусрет и да расправљамо о томе заказаћу посебну седницу са тим тачкама дневног реда. Молим вас да то уважите и да расправљамо само о тим тачкама дневног реда и о томе шта сам учинила ја да би поштовали овај парламент, а како су допринели неки други , рекла је Гојковић.

Додала је да она неће водити седницу на којој ће се расправљати о њеној смени, већ неко од потпредседника парламента ко није из Српске напредне странке.

Посланик Демократске странке Александра Јерков је, током утврђивања дневног реда седнице, рекла да се већ две недеље испред Скупштине Србије окупљају млади људи који имају захтеве, а међу њима је и предлог за смену председнице парламента Маје Гојковић. Она је истакла и да Пословник дозвољава да предлог за смену Гојковић буде уврштен у дневни ред седнице која је у току. Молим Вас да учините свима услугу и да то урадите , рекла је Јерков.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti