Fajter

Politika

НУНС и НДНВ позвали међународну заједницу да се изјасни о злоупотреби медија у Србији

Autor: Фајтер/Агенције

Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) затражили су данас од заједнице демократских земаља и међународних организација да се изјасне о злоупотреби медија у Србији. Како се наводи у саопштењу власт "стравично" злоупотребљава медијe, а врхунац је достигнут током предизборне кампање.

"Сва истраживања и анализе предизборне и генерално медијске сцене показују да (скоро сви) медији у Србији не само да нису слободни, не само да су инструментаријум у рукама власти, не само да драстично крше све професионалне и етичке норме, не само да су у ланцу корупције, већ и представљају изузетно опасну друштвену и политичку појаву која може довести до веома озбиљних друштвених турбуленција, па чак и ратних сукоба", наводи се у саопштењу НУНС и НДНВ.

У саопштењу се оцењује да се ћутање међународне заједнице о гушењу и злоупотреби медија и узурпацији демократских институција може схватити као подршка "стварању отворене диктатуре, која нема никакве везе са европским вредностима".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti