Fajter

Politika

НОВОСТИ: Земље које преиспитују своје признање Косова суочиће се са ПРОТЕСТОМ ФРАНЦУСКЕ?

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 26.04.2018.

Државе које су признале независност Косова, али преиспитују тај став, суочиће се са протестом Француске уколико реше да повуку одлуку, пишу Вечерње новости.

Београдски лист подсећа да је шеф српске дипломатије Ивица Дачић открио да има информације да једна стална чланица СБ УН и утицајна чланица ЕУ намерава да упути протест свакој држави која убудуће повуче признавање Косова, али није рекао о којој држави је реч.

Међу сталним чланицама Савета безбедности из ЕУ су Француска и Велика Британија, а признавање Косова до сада су повукли Гвинеја Бисао, Суринам и Бурунди.

“Према сазнањима "Новости", ударац испод појаса спремна је да нам зада и Велика Британије. Наши извори преносе да Лондон званично тражи да се укину седнице СБ УН о Косову или да буду на нивоу затворених консултација (изван очију јавности). Пошто Британци у августу преузимају председавање СБ УН, велике шансе постоје да спроведу ту своју идеју, јер процедурални предлози не могу да се "сасеку" ветом земаља које би биле против, у овом случају – Русије или Кине“, наводи београдски лист у делу текста под насловом "и Британци муте".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti