Fajter

Politika

НЕ ЖЕЛА ДА ДАЈУ ЛЕГИТИМИТЕТ: Покрет слободних грађана и Народна странка одлучили да БОЈКОТУЈУ ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ у пет општина

Autor: Фајтер / Н1 / од 07.12.2017.

Покрет слободних грађана и Народна странка одлучили су да бојкотују изборе у општинама Пећинци, Мионица, Неготин, Прешево и Костолац, који су заказани за 24. децембар.

Покрет слободних грађана саопштио је да ће бојкотовати изборе у општинама Пећинци, Мионица, Неготин, Прешево и Костолац, заказане за 24. децембар, јер их сматра недемократским и оцењује да је изборна кампања која се одвија у тим општинама насилничка.

"Покрет неће давати легитимитет процесу у коме нема ништа демократско и који се не може добро завршити, већ ће активним бојкотом грађане позивати да на изборе не изађу и на све законом допуштене начине документовати незаконитости на изборима, које ће пре или касније бити санкционисане", наводи се у саопштењу ПСГ.

Тај покрет је навео да у свим тим местима владајућа коалиција у Србији има апсолутну већину и да је изборе расписала не због провере воље бирача, већ да би насиљем доказивала моћ и вештачки креирала утисак о својој снази пред изборе у Београду јер је, како сматра ПСГ, свесна да може да их изгуби и уз све манипулације и хајке.

"У местима где су расписани избори, али и у другим деловима Србије, у току је застрашивање грађана претњама и физичким насиљем које МУП гура под тепих под управом високих функционера СНС, министра и државних секретара. Одсуство реакција државних органа на евидентне случајеве насиља, покушаја поткупљивања и застрашивања грађана у ових пет општина још један су доказ пузајуће диктатуре у земљи против које се ПСГ бори, а не учествује у њој", додаје се у саопштењу.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је та партија одлучила да бојкотује ванредне локалне изборе у пет општина, јер их сматра нелегитимним.

Како се наводи, Народна странка сматра изборе у Костолцу, Неготину, Мионици, Пећинцима и Прешеву нелегитимним, јер су резултат "хира, бахатости и злоупотребе институција од владајуће коалиције", јер је у свим тим општинама постојала већина и није било ванредних околности.

"Циљ овог изборног инжењеринга јесте да наводни 'добар' изборни резултат у пажљиво одабраних пет општина стави у други план чињеницу да владајућа коалиција стоји лоше у Београду и да је већ неколико месеци у тренду пада уочи редовних избора у престоници. Грађани Костолца, Неготина, Мионице, Пећинаца и Прешева не заслужују да се власт игра са њима и да њихова судбина буде у функцији политичког маркетинга СНС-а", оценио је Јовановић.

Он је додао да је од дана расписивања ванредних избора завладала клима терора у тим општинама, којом се "газе интегритет и слободна воља народа".

"Народна странка неће дати легитимитет батинању људи и овој режираној 'изборној' представи. ;Народна странка сматра да би учешће на ванредним локалним изборима 24. децембра служило искључиво интересима режима и позива опозицију на њихов бојкот. Бојкот избора 24. децембра за нас је наставак борбе за нормалне изборне услове у Србији, али и опомена режиму да више не пристајемо на њихове игре, батинаше и карикатуре од избора", додао је Јовановић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti