Fajter

Politika

НЕ МОЖЕ ЈАСНИЈЕ! Косовска министарка за евроинтеграције поручила, "Циљ је да Србија ПРИЗНА КОСОВО"

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 31.01.2018.

Циљ Приштине у дијалогу са Београдом је међусобно признање и нормализација односа, изјавила је косовска министарка за европске интеграције Дурата Хоџа.

Она истиче и да су се обе делагације сагласиле да дијалог не може трајати вечно.

Она је за аустријску агенцију АПА изјавила да "Приштина и Београд не желе да спрече једна другу у процесу приступања ЕУ".

Имамо добре односе са суседима. Србија се противи да призна независност Косова, али постоји јединство око тога да дијалог не може бити бесконачно“, рекла је уз опаску да је нормализација односа услов за чланство Београда у ЕУ.

Говорећи о северу Косова, Хоџа каже да Београд нема негативан утицај на српско становништво на том подручју, где грађани желе да буду једнако третирани.

"Интеграцијом српских правосудних органа у правосуђе Косова то је омогућено“, указала је она додајући да су прошле године по први пут српске и косовске судије, државни тужиоци и службеници радили по косовском закону, што је, како је казала, резултат дијалога.

Оценила је да је безбедност на Косову заједнички и да Косовска полиција може да је осигура.

О убиству српског политичара Оливера Ивановића и истрази тог убиства, она каже да би се до резултата брже дошло када би се сарадња са иностраним безбедносним службама одвијала директно, а не преко Еулекса.

Убиство Оливера Ивановића је, према њеним речима, показало да је чланство Косова у у Еуропол-у и Интерполу неопходно како би се побољшала размена тих информација.
„Косово сарађује у истрази, наравно, са безбедносним властима других држава, али би брже дошли до резултата ако сарадња не би морала да иде преко Еулекса", истакла је Хоџа.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti