Fajter

Politika

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Зоран Станковић тврди да албански председник Илир Мета НИЈЕ РЕКАО да Србија треба да призна независност Косова; "Косовски медији ЛАЖУ"

Autor: Фајтер / Бета.рс / 28.11.2017.

Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић демантовао је данас наводе портала Прешева јон да је председник Албаније Илир Мета током посете општини Медвеђа, казао да Србија треба да призна независност Косова и Метохије.

Коментаришући вест портала на албанском језику, Станковић је за агенцију Бета казао да Мета ни у једном тренутку посете општини Медвеђа није поменуо Косово и односе Београда са Приштином.

"Нећу да коментаришем тај портал на коме је већина вести, према оцени самих медија на албанском језику у Србији, нетачна, али оно што желим да нагласим јесте да се ради о потпуној лажи", казао је Станковић.

Он је навео и да је као домаћин председника Албаније, са Метом обишао Сијаринску бању и основну школу у селу Тупале у којој се настава одвија на албанском језику.

"Све време сам био домаћин Илиру Мети, од административног прелаза Мутиводе до доласка у Сијаринску бању, преко конференције за новинаре до заједничке шетње тим местом. Потом смо учествовали на заједничком ручку са представницима Срба и Албанаца из Медвеђе, заједничком дружењу током вечере а данас смо обишли основну школу у селу Тупале", рекао је Станковић.

Потврду Станковићевих речи агенција Бета добила је од члана Координационог тела за југ Србије који разуме албански језик и према чијим наводима, Мета није поменуо Косово у разговору са новинарима који су пратили његову посету општини Медвеђа.

"Он са новинарима није разговарао изван прес конференције, осим што је дао изјаву једној албанској телевизији за коју је рекао да углавном исто што и на конференцији за новинаре. Том приликом је само додао да се председник Србије Александар Вучић веома труди у правцу побољшања односа Срба и Албанаца", казао је саговорник Бете који је захтевао анонимност јер није имао сагласност Координационог тела за разговор са новинарима.

По сазнањима агенције Бета, седиште портала "Прешева јон" је у Швајцарској а уређују га бивши припадници "Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе" (ОВПБМ). Портал је пре неколико месеци објавио "измишљени" интервју са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti