Fajter

Politika

ЗАКРЕШТАО ЦРНИ ОРАО: Наоружани ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ послали поруку Србији, Грчкој и властима на Косову; "Нема трговине терориторијом" (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 13.09.2018.

Наоружана екстремистичка група, која се представља као Албанска национална армија, поставила видео у ком од косовске владе тражи да не "тргују" територијама.

На снимку је петорица маскираних мушкараца, одевених у црно, са албанским обележјима. Тројица стоје с пушкама, четврти држи заставу, док пети изговара текст на албанском. Видео је на свом Твитер налог поставио холандски новинар Винсент Триест, који ради у Албанији и који је превео све на енглески.

"Тражимо од политичара да прекину да продају или тргују територијом зарад својих личних интереса. Треба да притиснемо политички и економски Грчку да повуче ратни закон (са Албанијом). Треба директно да протерамо поглавара албанске православне цркве (Грка). Морамо директно да зауставимо разговоре о трговини територијом Северне Митровице и Прешевске долине", поручио је наоружани маскирани екстремист на снимку.

У неколико постова које је потом поставио, новинар Триесте је објаснио да је реч о мањинској екстремистичкој групи коју већина становништва и политичара не узима за озбиљно, али ипак, како каже, треба водити рачуна о томе да они постоје и да би лако, уз добар тренинг и набавку још оружја, лако могли постати озбиљна претња.

Приметио је и да је ово прва таква порука о могућој размени територија, као могућем решењу косовског питања, алии да мушкарац на снимку говори јасним јужноалбанским акцентом, док је до сада био случај да се екстремисти АНА-е објаћају са косовским акцентом.

 

 

Фајтер / Б92.нет / од 13.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti