Fajter

Politika

КАД ВОЗАЧ СТАВИ "ПАМЕТНЕ НАОЧАРЕ": Све земље Југоисточне Европе

Autor: Фајтер / Н1 / од 24.09.2018.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да све земље Југоисточне Европе тиште исти проблеми незапослености и миграција и најавио да ће Србија наставити са обучавањем незапослених и запослених особа.

На конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља Југоисточне Европе у Београду, Ђорђевић је рекао да Србија жели да промени свој однос према запошљавању.

"Желимо да покажемо другачији однос према нашим грађанима и да им пружимо могућност да се о трошку државе не само да доквалификују, преквалификују, већ и да одрже и унапреде своје знање", рекао је Ђорђевић.

Он је казао да Србија не може само да се ослања на преквалификације и доквалификације, већ мора више бринути о будућем образовању.

"Са Министарством за просвету и образовање морамо да радимо на томе да у будућности одређени број људи образујемо у тој сфери за коју желимо да буде индустријски развијена у нашој земљи", објаснио је Ђорђевић.

Према његовим речима, министарство којим управља жели да помогне особама са инвалидитетом, рањивим групама, жртвама насиља.

"Одвајамо одређена средства, у плану је Закон о социјалном предузетништву који ће једну категорију да обухвати и свако њима да омогући начин и привилегију да се запосле", рекао је Ђорђевић.

Он је указао на то да Србија има проблем са старим занатима који постоји и у Западној Европи.

"Причао и са министром финансија како да неким следећим изменама и допунама пореских закона олакшамо тим људима како бисмо их задржали", рекао је Ђорђевић и додао да би та стара занимања требало да имају посебне олакшице.

Са представницима делегације Међународног монетарног фонда, која је данас у Србији, Ђорђевић је казао да ће разговарати о предлозима закона који се налазе на расправи у Скупштини Србије међу којима су закон о укидању привременог смањења пензија, допуне Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2018. годину.

 

Фајтер / Н1 / од 24.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

  • Od test
  • 2019-02-11 11:57:16

test za povezane vesti i komentare na android fajter

  • Od test
  • 2019-02-19 14:33:46

komentar za test na svim aplikacijama

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti