Fajter

Politika

ЈЕ Л' ТИ БРЕ ЖИВИШ У ПАРАЛЕЛНОМ УНИВЕРЗУМУ?! Александар ВулВин помера лествицу шлихтања; "Ко каже нешто добро о Вучићу претрпи најгоре увреде"

Autor: Фајтер / Н1 / од 10.01.2018.

Министар одбране Србије и председник Покрета социјалиста Александра Вулин поновио је да је он за одржавање ванредних парламентарних избора због "атмосфере мржње у друштву".

Он је рекао за телевизију Пинк да ће ту одлуку донети Српска напредна странка - коалициони партнер његовог Покрета социјалиста, али да он ипак сматра да би за Србију било добро да буде превремених парламентарних избора.

"Треба дати прилику народу да каже шта мисли о овима који кажу да треба изаћи са насиљем на улице, да треба насиљем решавати политичке разлике, да треба мрзети српског патријарха (јер је похвалио председника Александра Вучића), да треба слушати стране амбасадоре, да не треба да будемо војно неутрални и који кажу да треба да вратимо тајкуне у Београд", рекао је Вулин.

Он је захвалио је патријарху Иринеју на изјави којом се захваљује Богу на постојању Александра Вучића, уз оцену да је велика част председнику да има поштовање српског патријарха и да се то дешава ретко у историји.

"Хвала му пре свега на храбрости јер сви знамо шта га сада чека. Он је изнео своје мишљење, на шта је имао право. У овој земљи имате право да мрзите и кунете Вучића, а ако кажете нешто добро, претрпећете најгоре увреде, рекао је Вулин.

Изјава митрополита Амфилохија, како је подсетио, наишла је на тајац и тишину јавности. С друге стране став пратријарха Иринеја дочекан је на нож.

"Никада се оволико ружних речи на рачун српског патријарха није изговорило у Србији. А зашто? Зато што је рекао своје мишљење о првом човеку Србије. Амфилохије није доживео овакву мржњу. Они који су ћутали док је Амфилохије бацао клетве, сада бацају клетве на српског патријарха. То је недопустиво", изјавио је Вулин.

У Србији, сматра он, постоји само једна разделница - мржња према Вучићу и свако је добар и прихватљив онолико колико јако и интензивно мрзи председника.

"Када патријарх каже овако нешто, ставља вас у историју. Зато мора да престане политика мржње, да престану да га исмевају због изношења свог става", рекао је Вулин.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti