Fajter

Politika

ИЛ' СЕ МНОЖИМО К'О ЗЕЧЕВИ, ИЛИ НЕКО МУЉА: ПСГ објавио податке који откривају ПРЕВАРУ СНС у најави; На Врачару 5.000 гласача више, на Звездари чак 10.000!

Autor: Фајтер / Бета.рс / 04.10.2017.

Покрет слободних грађана (ПСГ) упозорио је данас да је, уочи предстојећих избора за Скупштину града Београда, у последњих неколико месеци у општини Врачара број уписаних грађана у бирачки списак повећан за око 10 одсто, а у општини Звездара још и више.

Повереник ПСГ за Београд Божо Прелевић рекао је на конференцији за новинаре да је у последња четири месеца на Врачару број уписаних грађана повећан за 5.000, а на Звездари за око 10.000.

"То показује да се доводе људи из унутрашњости и партијски послушници који треба да гласају јер власт није успела овим закрченим градом да убеди грађане", рекао је Прелевић.

Председник ПСГ Саша Јанковић рекао је да су то званични подаци из општина и додао да не жели да коментарише став градског менаџера Горана Весића да ПСГ тиме припрема алиби за изборни неуспех.

"Да ли грађани желе да трпе и даље изјаве којима се вређа интелигенцију", упитао је Јанковић.

Он је навео и да му не пада на памет да Весићу доказује, како је рекао, била шта.

"Надам се да ће он одговарати за оно што се ради у Београду и грађанима Београда", рекао је Јанковић.

Прелевић и Јанковић су оценили и да Србија живи у времену притисака на све који мисле другачије од власти, а да је законска борба за фер и поштене изборе начин да се то промени.

Повереник ПСГ за Београд Прелевић је навео и да се прогањају студенти који другачије мисле, да се путем притисака и претњи затварају медији који нису по вољи власти, а да се на разне начине притискају представници војног и полицијскг синдикатра а све због мишљења.

Према његовим речима, полиција пише прекршајне пријав против студената док се нарко дилери и из суседних држава обрачунавају по Београду а Безбедно информативне агенција се бави "неким певачем под надимком Кеба".

Прелевић и Јанковић су објаснили и да су представљени подаци добијени од општинских служби и да су исте податке тражили и из осталиг београдских општина, али да су добијени само из једне локалне самоуправе у којој није било промена броја бирача.

Навели су и да ће ПСГ пратити ситуацију са бројем уписаних бирача у те две општине и да ће видети да ли ће се после београдских избора остати ту да живе или ће се вратити у унутрашњост.

"Ово је борба за сваког човека и за сваки глас било које странке. Ако не одбраним право на поштене изборе, изгубићемо право на демократију", рекао је Прелевић.

На питања новинара телевизије Пинк и Информер, лидер ПСГ није желео да одговори уз објашњење да би то било потпуно бесмислено с обзиром на, како је рекао, све што су они претходно објављивали о њему и ПСГ.

"И да ме питате како се зовем, одговор би, (из тог разлога) био потпуно бесмислен", рекао је Јанковић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti