Fajter

Politika

Гостовић: Полиција зна ко је поставио снимак

Autor: Фајтер/Агенције од 11. 04. 2017.

Музичар Предраг Пеца Гостовић који је саслушан у полицији због снимка гласања постављеног на друштвеној мрежи Твитер, изјавио је да снимак није његов, да га је пронашао на интернету и да полиција зна идентитет особе која га је оригинално поставила на мреже.

Гостовић је за агенцију Бета рекао да је снимак пронашао на страници под називом "Дневна доза СНС ботова" на Фејсбуку, да га је сачувао у свом таблету како би га поделио и на Твитеру, али да је у међувремену особа која га је првобитно шеровала на мреже обрисала.

"Деловало ми је важно, па макар била и зезанција, али када је оригинални уплоад обрисан, било ми је јасно да је то неко од Вучићевих присталица поставио како би сиротињи показали шта се ради по Србији и како је он дошао на власт", рекао је Гостовић и додао да иако зна ко је у питању, неће да каже име.

Објаснио је да га је полиција позвала одмах истог дана да да изјаву, те да су га питали шта мисли о снимку, на шта је он рекао да "не треба он, већ полиција да има мишљење о томе шта је снимљено на бирачком месту", јер према његовом мишљењу све делује као да се заиста догодило.

Према његовим речима, снимак који је објавио врло брзо је заинтересовао медије, али и саме грађане, па је почео да се шири мрежама невероватном брзином, а зато је привукао и пажњу полиције.

"Пошто су га објавиле новине, нормално је да је и полиција одмах дошла, али били су коректни и само су узели изјаву од мене у својству сведока који је видео снимак. Утврдили су да га нисам ја направио, те да сам га у истом трајању и без обраде накнадно поставио на друштвене мреже", казао је Гостовић.

Он је додао да се у оваквим ситуацијама осећа небезбедно и угрожено, поготово када "све новине објаве овакву причу у року од сат времена", са именом и презименом, јер то изгледа као "потерница за напредњаке".

"Неко ко зна где живиш и кога интересује да те нађе, он те на овакав начин може пронаћи. Треба да залутам на својим свиркама у неки крај и да ми неки напредњаци налете и кажу: 'аха ти си тај'", казао је Гостовић за Бету.

Министраство унутрашњих послова у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал покренуло је истрагу поводом снимка који се појавио на друштвеним мрежама, на коме се види убацивање у кутију листића који личе на изборни материјал.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti