Fajter

Politika

ДРАГАН ШУТАНОВАЦ: Имаћемо свог кандидата, нећемо подржати Драгана Ђиласа

Autor: Фајтер / Н1 / од 15.12.2017.

Он је на конференцији за новинаре у Београду казао и да је једино целосходно за опозицију да се формира социјал-демократска групација странака за предстојеће градске изборе.

"Београдски избори су први корак у мењању овог лошег режима и било би добро да направимо коалицију која би са јасном политичком оријентацијом наступила на њима а можда и на парламентарним изборима", казао је лидер ДС.

Шутановац је потврдио да се сусрео са некадашњим председником ДС-а и градоначелником Београда Драганом Ђиласом који је најавио да ће се кандидовати на предстојећим београдским изборима али није говорио о детаљима разговора.

"Чињеница је да сам разговарао и са представницима других опозиционих странака. Ђилас је четири године био поштеђен медијских напада, за разлику од Демократске странке", казао је Шутановац.

Он је оценио и да су странке "једини алат" за мењање режима наводећи да је "неизводљиво" да тако нешто учине покрети или иницијативе.

Коментаришући саопштење СПС у коме је та странка изразила "искрено жаљење" због сарадње са демократама у периоду од 2008. до 2012. године, Шутановац је казао да је осећај "обостран".

"Ми смо тада поставили Србију на трачнице на којима се и данас, истина у успореном правцу, креће", казао је председник Демократске странке.

Он је додао да би Демократској странци одговарало да се распишу и ванредни парламентарни избори.

"Предстојећи избори у четири општине биће нам добар показатељ и поред активног бојкота неких из опозиције, што ће нас сигурно оштетити", навео је Шутановац.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti